Akadémia krájania
Existuje dobrý dôvod, prečo kuchárske školy začínajú výučbu práve zručnosťami s nožom. Osvojenie si krájacích techník je základnou schopnosťou každého kuchára, rovnako ako sú dobré nože základom dobre vybavenej kuchyne. Nikdy nie je neskoro naučiť sa niečo nové! Naša Akadémia krájania Vám ukáže, ako efektívne potraviny nakrájať na plátky, rozkrájať na kocky alebo nasekať a zároveň si vybrať ten správny nôž pre danú úlohu.
Preskúmajte rady nožov Fiskars tu.
Akadémia krájania
Existuje dobrý dôvod, prečo kuchárske školy začínajú výučbu práve zručnosťami s nožom. Osvojenie si krájacích techník je základnou schopnosťou každého kuchára, rovnako ako sú dobré nože základom dobre vybavenej kuchyne. Nikdy nie je neskoro naučiť sa niečo nové! Naša Akadémia krájania Vám ukáže, ako efektívne potraviny nakrájať na plátky, rozkrájať na kocky alebo nasekať a zároveň si vybrať ten správny nôž pre danú úlohu.
Preskúmajte rady nožov Fiskars tu.
Sprievodca čepeľami
1. Čepeľ porciovacieho noža je tenká s výraznou špičkou na porciovanie mias
alebo na krájanie salámy na plátky.
2. Nôž na pečivo krásne prenikne kôrkou chleba vďaka svojej dlhej a silnej
čepeli so zúbkami.
3. Kuchársky nôž je tým pravým nástrojom pre všetkých vášnivých kuchárov. Je
vyrábaný v niekoľkých veľkostiach. Nôž so širokou čepeľou s ideálnym tvarom
na krájanie, rezanie a krájanie mäsa a zeleniny na plátky.
4. Vrúbkovaná čepeľ raňajkového noža je určená najmä na krájanie
potravín s tenkou šupkou, ako sú napr. paradajky, alebo aj na krájanie
malého pečiva.
5. Okrajovací nôž má malú tenkú čepeľ určenú na lúpanie a krájanie ovocia a zeleniny na plátky.
6. Lúpací nôž je perfektný na očisťovanie, lúpanie a krájanie menšieho ovocia a zeleniny.
Údržba nožov a ich skladovanie
Dôležité je brúsiť nože pravidelne. Fiskars ponúka klasickú ocieľku, ale aj ostrič Roll-Sharp. Oba tieto výrobky môžu byť použité aj na nože so zúbkovanými čepeľami. Pozrite si videonávod na tejto stránke a zistite, ako správne nabrúsiť nože.
Pokiaľ budete nože správne skladovať a chrániť ich čepele pred oderom, tak si udržia ostrosť ešte dlhšie. Fiskars bloky na nože a magnety na nože ponúkajú to správne riešenie na skladovanie nožov, a súčasne sú aj skvelým dizajnovým doplnkom pre Vašu kuchyňu.
Nože treba pred uložením umyť a osušiť – ideálne ihneď po ich použití. Pokiaľ budete umývať nože v umývačke, tak sa uistite, že je na nich nasadený chránič čepele.
Ak máte akúkoľvek otázku o výbere alebo starostlivosti o nože Fiskars, obráťte sa, prosím, priamo na Vášho predajcu alebo kontaktujte našu zákaznícku linku.
Kuchynské nožnice
Nože sú síce vhodné pre veľké množstvo kuchárskych úkonov, ale v niektorých prípadoch je lepšie použiť nožnice. Nožnice sú tou správnou voľbou na strihanie byliniek, odstránenie rybích plutiev alebo na porciovanie hydiny.
Rovnako ako nože, aj nožnice sú vybavené rôznymi typmi čepelí. Čepele bez zúbkov zaisťujú strih s vysokou presnosťou. Zúbkované čepele zabraňujú posunu materiálu počas strihu.
Dobrou starostlivosťou o Vaše nožnice zaistíte ich optimálny výkon. Po každom použití čepele nožníc očistite a občas namažte otočný bod, aby bol pohyb nožníc počas strihu stále krásne plynulý. Ak sa čepele nožníc otupia, tak ich jednoducho nabrúste ostričom na nožnice Fiskars.