Ako používať panvice z nehrdzavejúcej ocele – často kladené otázky
Ako používať panvice z nehrdzavejúcej ocele – často kladené otázky
Prečo by som mal/-a zvoliť panvice All Steel?
- All Steel je rad vysoko kvalitného kuchynského riadu na každodenné použitie. Ak dávate prednosť vareniu na panviciach z nehrdzavejúcej ocele, a napriek tomu máte radi nepriľnavosť, kuchynské produkty All Steel sú určené pre vás.
- Panvice All Steel, v porovnaní s väčšinou panvíc s povrchovou úpravou PTFE na trhu, odolávajú vysokým teplotám. Panvice z nehrdzavejúcej ocele All Steel sú tiež bezpečné a jednoduché na použitie a údržbu.
Čo je to povrchová úprava Ceratec° a ako funguje?
- Ceratec° je keramická povrchová úprava 100 % bez obsahu plastov, ktorá poskytuje vynikajúce nepriľnavé vlastnosti.
- Je obzvlášť vhodná na vyprážanie a opečenie mäsa dozlatista.
- Hoci sa povrch Ceratec° môže opotrebovať rýchlejšie ako väčšina povrchov PTFE, panvicu z nehrdzavejúcej ocele All Steel možno bezpečne používať aj potom, čo stratila niektoré nepriľnavé vlastnosti
Ako používať panvice z nehrdzavejúcej ocele bez povrchovej úpravy
- Panvicu bez povrchovej úpravy pred každým použitím dôkladne namastite, ale až potom, čo sa zahreje.
- Pridajte na panvicu väčšie množstvo oleja na varenie alebo masla. Počkajte, až maslo začne peniť, a stiahnite teplotu.
- Panvica bez povrchovej úpravy je ideálna na opekanie pokrmov dozlata pri vyšších teplotách, čím získa pokrm chrumkavú kôrku. Ale nepreháňajte to, zníženie teploty predchádza prilepeniu jedla k panvice.
- Panvice z nehrdzavejúcej ocele bez povrchovej úpravy navyše efektívnejšie opekajú pokrmy pri nižších teplotách, vďaka čomu sú energeticky úspornejšie.
- Panvice z nehrdzavejúcej ocele bez povrchovej úpravy majú v kuchyni navyše všestranné využitie. Medzi ne patrí flambovanie, stir Frying a príprava mnohých druhov omáčok.
- Rukoväť panvice sa môže zahriať. Uistite sa, že pri varení na panvici bez povrchovej úpravy máte po ruke pár chňapiek na ochranu rúk.
- Pred umývaním nechajte panvicu vychladnúť.
- Panvicu môžete vložiť aj do rúry, kde odolá teplotám až do 270 °C.
- Vhodná na všetky typy sporákov, vrátane indukčných varných dosiek.
Bonusový tip: potraviny bohaté na bielkoviny, ako je tofu, biele ryby alebo vajcia, sú obzvlášť náchylné na prichytávanie na panvicu bez povrchovej úpravy, takže vždy používajte dostatočné množstvo oleja na varenie alebo masla. Tiež sa snažte nemiešať alebo neotáčať pokrm príliš skoro. To platí predovšetkým pre kuracie prsia.
Prečo by som mal/-a zvoliť panvice All Steel pure?
- Panvice All Steel pure sú perfektné pre tých, ktorí hľadajú odolný kuchynský riad s dlhou životnosťou. So správnym zaobchádzaním a údržbou vydržia panvice bez povrchovej úpravy celý život.
- Panvice All Steel pure pans sú vhodné na mnohé účely v kuchyni, od opekania až po flambovanie. Vďaka odolnosti voči vysokým teplotám sú panvice All Steel pure extrémne odolné.
- Panvica bez povrchovej úpravy je tiež skvelá a ideálna napríklad na prípravu paradajkových omáčok. Panvice All Steel pure však neodporúčame používať na mliečne alebo smotanové omáčky kvôli ich priľnavosti.
Prečo je nehrdzavejúca oceľ odolný materiál?
- Panvice All Steel pure sú vyrobené z prvotriednej nehrdzavejúcej ocele 18/10; trojvrstvové dno a silné hliníkové jadro zvyšujú energetickú účinnosť panvíc.
- Nehrdzavejúcu oceľ je možné neustále recyklovať. Naše panvice s i bez povrchovej úpravy sú vyrobené z 90 % z recyklovanej prvotriednej nehrdzavejúcej ocele.
- Vďaka svojej odolnosti predlžuje nehrdzavejúca oceľ životnosť kuchynského riadu.
Musím na panvicu bez povrchovej úpravy použiť kuchynský olej alebo maslo?
- Aby ste dosiahli optimálne výsledky, odporúčame pri varení na panviciach bez povrchovej úpravy používať veľké množstvo oleja alebo masla. Naše panvy All Steel pure majú unikátne tvarovaný povrch, ktorý pomáha rovnomerne rozložiť olej na varenie alebo maslo. Ako sa vyhnúť nepríjemnostiam pri varení?
Ako správne rozpáliť panvicu z nehrdzavejúcej ocele bez povrchovej úpravy?
- Najprv nechajte panvicu bez povrchovej úpravy zahriať. Ak pridáte olej alebo maslo na panvicu príliš skoro alebo až na rozpálenú panvicu, pokrm sa prilepí.
- Takto môžete spoznať, či je panvica dostatočne teplá: pridajte na panvicu pár kvapiek vody. Až sa voda odparí, pridajte ďalšie. Teplota je perfektná, keď sa kvapôčky vody pred vyparením kotúľajú po povrchu panvy. V tom okamihu odstráňte zvyšok vody a pridajte olej na varenie.