Kuchynský riad s keramickým povrchom a bez neho – v čom je rozdiel?

Pri výbere nových panvíc a misiek na pečenie sa všetko odvíja od toho, ktorý kuchynský riad najlepšie vyhovuje vašim potrebám. Ak si nie ste istí, pozrite sa na zoznam výhod a nevýhod panvíc s povrchovou úpravou a bez nej. 

Kuchynský riad s keramickým povrchom a bez neho – v čom je rozdiel?

Pri výbere nových panvíc a misiek na pečenie sa všetko odvíja od toho, ktorý kuchynský riad najlepšie vyhovuje vašim potrebám. Ak si nie ste istí, pozrite sa na zoznam výhod a nevýhod panvíc s povrchovou úpravou a bez nej. 

Coated pans

Výhody

  • Jednoduché používanie a údržba
  • Ideálne pre priľnavé pokrmy a prísady napr. vajcia a krémové omáčky
  • Na varenie sa vyžaduje len malé až takmer žiadne množstvo oleja alebo masla

Nevýhody

  • Vysoké teploty môžu poškodiť povrch
  • Panvice s povrchovou úpravou PTFE sa po opotrebení musia vymeniť

Bonusový tip: ak chcete predĺžiť životnosť panvice s povrchovou úpravou, používajte len silikónové, plastové a drevené kuchynské pomôcky.

All Steel

Uncoated pans

Výhody

  • Extrémna tepelná odolnosť
  • Vysoko odolné; pri správnej údržbe vydržia navždy
  • Jednoduché používanie a údržba
  • Obzvlášť dobré na opečenie pokrmu dozlatista
  • U panvíc bez povrchovej úpravy možno používať kuchynské potreby všetkých materiálov, vrátane kovových kuchynských potrieb; škrabance neovplyvnia výkon panvice

Nevýhody

  • U panvíc bez povrchovej úpravy sa môžu v priebehu času objaviť estetické škvrny charakteristické pre nehrdzavejúcu oceľ
  • Pri varení na panviciach bez povrchovej úpravy sa odporúča vždy použiť olej alebo maslo, aby sa znížila priľnavosť

Vedeli ste to? V porovnaní s panvicami s povrchovou úpravou, panvice bez povrchovej úpravy účinnejšie opečú jedlo dozlatista pri nižších teplotách, čo šetrí energiu.

All Steel pure