Kuchynský riad s keramickým povrchom a bez neho – v čom je rozdiel?
Pri výbere nových panvíc a misiek na pečenie sa všetko odvíja od toho, ktorý kuchynský riad najlepšie vyhovuje vašim potrebám. Ak si nie ste istí, pozrite sa na zoznam výhod a nevýhod panvíc s povrchovou úpravou a bez nej.
Kuchynský riad s keramickým povrchom a bez neho – v čom je rozdiel?
Pri výbere nových panvíc a misiek na pečenie sa všetko odvíja od toho, ktorý kuchynský riad najlepšie vyhovuje vašim potrebám. Ak si nie ste istí, pozrite sa na zoznam výhod a nevýhod panvíc s povrchovou úpravou a bez nej.
Coated pans
Výhody
- Jednoduché používanie a údržba
- Ideálne pre priľnavé pokrmy a prísady napr. vajcia a krémové omáčky
- Na varenie sa vyžaduje len malé až takmer žiadne množstvo oleja alebo masla
Nevýhody
- Vysoké teploty môžu poškodiť povrch
- Panvice s povrchovou úpravou PTFE sa po opotrebení musia vymeniť
Bonusový tip: ak chcete predĺžiť životnosť panvice s povrchovou úpravou, používajte len silikónové, plastové a drevené kuchynské pomôcky.
Uncoated pans
Výhody
- Extrémna tepelná odolnosť
- Vysoko odolné; pri správnej údržbe vydržia navždy
- Jednoduché používanie a údržba
- Obzvlášť dobré na opečenie pokrmu dozlatista
- U panvíc bez povrchovej úpravy možno používať kuchynské potreby všetkých materiálov, vrátane kovových kuchynských potrieb; škrabance neovplyvnia výkon panvice
Nevýhody
- U panvíc bez povrchovej úpravy sa môžu v priebehu času objaviť estetické škvrny charakteristické pre nehrdzavejúcu oceľ
- Pri varení na panviciach bez povrchovej úpravy sa odporúča vždy použiť olej alebo maslo, aby sa znížila priľnavosť
Vedeli ste to? V porovnaní s panvicami s povrchovou úpravou, panvice bez povrchovej úpravy účinnejšie opečú jedlo dozlatista pri nižších teplotách, čo šetrí energiu.